Arkiv för juni 2012

Över 100 idéer har blivit 6

Tjatja bloggen!

Som alla andra dagar började vi med incheckning och för att komma igång och piggna till körde vi Struthattleken. Vi har även diskuterat våra idéer som kommit fram under veckan och vi tog till oss kommentarerna från möjliggörarna och finslipade dem. Sedan tog vi ut de 6 idéer som vi tyckte var bäst och hur de alla stämmer in på de tre sektorerna. För gofikan tackar vi Oskars mor.

3vlig Helg!

// Jasmine & co

Inga kommentarer

Agentblogg: Christopher

På torsdagen jobbade vi med att slutföra och renskriva nästan alla idéer under förmiddagen sen hade vi lunch. Efter lunchen så gick vi ut och jobbade med hur man skulle kunna ha det roligaste mötet eftersom vi ska ha 4 mötet i höst! Det är ungefär lite vad vi har gjort idag jag tackar för mig hej!

//Christopher

Inga kommentarer

Agentblogg: Emelie om visionsdagen

Hej, hello, hola, hay, howdy!

Post-its!

Emelie här igen och ska blogga om gårdagen, alltså onsdag. Det var visionsdag och vi var inte på vårt vanliga ställe som heter stjärnhuset utan vi var på lobbyn som passade bättre när vi var hela teamet tillsammans, både förändringsagenter och möjliggörare.(och självklart Jonas)

Vi började med att checka in på vad vi hade för förväntningar på dagen. De flesta sa att de var spända på dagen och att det skulle bli kul. DE BLEV DE OCKSÅ! Att politiker och tjänstemän kunde vara så roliga, som någon sa igår.

Drömbild Vännäs

Vi byggde drömsamhällen som blev riktigt storslagna med många idéer, ett grönare Vännäs och många byggnader flyttades. Vi ”planerade” även en fest, och året var 2030, vi hade fått pris för att Vännäs hade så bra ungdomsinflytande. Många spårade och snackade om kupoler, raketer och mycket mer. Dock så fick jag känslan av att de som spårade mest var ändå möjliggörarna. Trevligt värre!

Måste bara säga att gårdagen var riktigt rolig, bjöds på fika(som vi alla gillar, hehe), vi lärde känna möjliggörarna lite mer och vi fick veta lite vad de snackar om och vad de vill förändra, de är alltså inte bara vi som vill ändra på Vännäs!

HEJDÅ!!

Inga kommentarer

Visionsdag i Trelleborg

Hej från Framtidsboxen Trelleborg!

Under gårdagen hade vi en förmiddag fylld av gruppövningar och feedback från våra möjliggörare. Vi gav dem en guidad tur genom vår resa de senaste 6 arbetsdagarna. De gav oss bra respons samt vidgade våra vyer inför de kommande arbetsdagarna. Så nu hoppas vi kunna arbeta vidare och ta projektet till en ny nivå!

Emma E och Sandra

Inga kommentarer

Tjena bloggen

Tredje dagen, här är B1 och B2.

Idag har vi redovisat våra idéer inför rektor-Dan, elev-Nelly, chef-Mats och it-Jocke det gick bra dom gillade våra idéer och gav oss mycket cred för vårt arbete. Vi har också jobbat med våra toppidéer som vi kommer gå vidare med i skolorna.
Det är det vi gjort idag ser fram emot morgondagen :)

Cha cha hörs imorrn!

//Marcus och Marcus

Inga kommentarer

Agentblogg: Sandra

Idag så har vi äntligen börjat jobba med förslagen som vi valde ut igår!

Det är fem förslag som vi valde ut och som vi har börjat jobba med. Det första som vi började utveckla tankar och idéer om är något som heter hemsidan, men som vi har döpt om till Schoolbook. Där kan man som elev komma åt allting som har med skolan att göra. Du kan t.ex. nå alla uppgifter i ett ämne. Läraren lägger ut uppgifterna på hemsidan oavsett om du gjort dom eller inte. Sedan är det upp till dig när och hur du ska göra dom. Dessutom så får du direktlänkar så du kan komma åt all fakta också. Att kunna se uppgifter i ett ämne är en av många möjligheter på hemsidan!
Dessutom så bjuder jag på fika! ;)
//Sandra
Min mumsiga kladdkaka

Inga kommentarer

Agentblogg: Jasmine

Hälsningar från Vännäs.

Nu är Tisdagen avklarad och idag har vi jobbat mycket med själva uppdraget, idégenerering och sedan gjorde vi en ny övning vilket var väldigt roligt och intressant. Vi är nu nästan halvvägs in i programmet och det känns super måste jag säga. Under dagen har vi haft en positiv energi och jobbat fokuserat så det känns som vi börjar komma på rätt spår. Imorgon blir det att träffa möjliggörarna vilket ska bli otroligt spännande, ser fram emot att få diskutera med dem och jobba mer med uppdraget samt få deras feedback. Det var all för mig!

/ Jasmine, förändringsagent Vännäs

Illustration till appidén

Idéutveckling Vännäs
1 Kommentar

Vi är igång!

Under måndagen genomgick Skolkontoret i Trosa en total förvandling. Nu är vi Förändringsagenter på plats och väggarna pimpades med post-it lappar, porträtt, en utställning av idéer, våra tankar om vad inflytande betyder och mycket mycket mer. Watch out!

Inga kommentarer

En idéprocess tar sin början

Måndag 25/6

Dagen började med att vi som vanligt checkade in då vi fick berätta om vad vi tyckte var positivt med att det regnade i helgen. Efteråt gjorde vi en övning som gick ut på att bygga ett ”torn” av spaghetti och marshmallows vilket gick bra. Vi gjorde även ett fåtal aktiviteter om ledarskap och roller i grupper. Efter lunch delades vi in i grupper om fem för att starta vår idéprocess genom brainstorming och diskussion i våra grupper. Det var början av uppdrag två som går ut på att utveckla fem metoder för att ta sig ut på arbetsmarknaden. Vi börjar komma längre in i vårt uppdrag och ser fram emot att under veckan utveckla och konkretisera våra idéer.

 

Regniga hälsningar ifrån Lina & Isatou

Inga kommentarer

Agentblogg: Eveline

Hejsan svejsan!:)

Idag har vi på framtidsboxen jobbat med idéurval och idégenerering! Det va mycket om uppdraget och idéer kring det! Vi ha fått gå och söka information på vårt eget sätt, det va kul! Lite jobbigt för att det va måndag men det ha ändå varit okej

Eveline, Förändringsagent Vännäs

Uppdrag och idéer, Vännäs

 

Inga kommentarer