Arkiv för april 2012

Dags att lämna över stafettpinnen.

The times they are changing som Maja och Bob Dylan säger. Framtidsboxen har haft en strålande uppstartsfas, vilken jag känner mig hedrad och stolt över att fått följa och leda. Framtidsboxen har under de senaste två åren engagerat och involverat över 150 politiker och tjänstemän och över 200 unga medborgare i 11 olika kommuner/regioner, och detta är bara starten på användningen av vår metod. En metod som vi tycker fungerar för dem som har siktet inriktat på att ta beslut som matchar unga intressen och utgår från deras egna erfarenheter.

Under april lämnar jag över stafettpinnen till Maria Karlsson som tillträder som ny VD Framtidsboxen. Maria är en person som har ett stort engagemang för ungas delaktighet och har bred kunskap kring organisationsutveckling och lokal demokrati. Maria kommer utan tvivel att ta Framtidsboxen till nya höjder! Maria kontaktuppgifter finns under fliken ”Kontakt”.

För min del bär det av mot nya utmaningar, där en av dem är att vara föräldraledig tillsammans med den nya människa som kommer till världen runt midsommar. Jag ska helt enkelt ”gå hem” som jag lärt mig att de säger i Gävle ; )

Det har varit oerhört roligt, inspirerande och lärorikt att få jobba med er som antog utmaningen att utbilda sig till Möjliggörare enligt Framtidsboxen. Jag vet att vägen inte alltid är enkel, men det är med nyckelpersoner som er som de kommuner ni arbetar i utvecklas i rätt riktning! Det finns många bra exempel på förslag som just nu bearbetas och implementeras, så jag kommer försöka hålla mig uppdaterad om resultaten från varje kommun.

Inte minst har det vart sporrande, utvecklande och spännande att få jobba med alla de Förändringsagenter som jag har jobbat för och tillsammans med. Det är i mötet och processer med er, som det blir uppenbart att Framtidsboxen är en metod som behövs i Sverige.

Jag kommer finnas med som en resurs för Framtidsboxen i den mån det behövs, och nyfiket följa Framtidsboxens utveckling.

Stort lycka till med ert fortsatta arbete. Jag tar med mig många fina minnen som kommer få mig att, i de mest oväntade situationerna, få ett sånt där fånigt (men härligt) leende!

Kram.

/Madeleine Fridh

Inga kommentarer