Arkiv för november 2011

Framtidsverkstan: Ur Elins synvinkel

Hej!
Som kontaktperson för Flens kommun fick jag äran av att vara extra lyhörd och ta in dagen då Framtidsverkstan ägde rum! Vi började dagen med att checka in, få ett härligt välkomnande och ett litet kick på dagen och hur den skulle se ut! Vi var 10 kommuner och en region.Vi blev indelade i grupper och fick chansen att visa hur vår resa under förändringsprogrammet varit genom att måla en plansch, rusta upp resan med lerskulpturer, andra klädde in sig i tyg och presenterade hur de hade haft det under förändringsprogrammet etc. Därefter fick vi ytligare en gång delas in i grupper, dock var man blandade från de olika kommunerna i dessa grupper och sedan gå från station till station och kolla på vad alla andra kommuner och en region hade haft för sig under sommaren 2011.


Vid varje station som kommunerna och regionen hade ställt upp sin ”uppvisning” så fick man som grupp lämna idéer till hur deras mål kunde bli bättre. Eftersom varje kommun och region, kommit fram med idéer och vissa slutfört de och andra inte, fick vi i uppgift att då ge en feedback till alla. Med tanke på att vi som var närvarande den dagen kom ända nere ifrån Småland och uppe i Gävleborg så fick man idéer från alla olika perspektiv i Sverige.


Mat, skratt, foton, och lekar ägde sedan rum för alla oss förändringsagenter, möjliggörare, processledare och organisatörer! Eli var den personen som gästade oss, och vi fick lära oss att tänka på hur man agerar när man möter andra människor. Fika var något som stod på schemat för dagen, en liten energi-/bensinkick satt inte fel. Till slut var det prisutdelning för, för bland annat ”Bäst film” , ”Årets mest nyfikna möjliggörare” och även andra priser! Mycket roligt var det! Dagen var mycket inspirerande som och förändringsagent fick man känna av att man faktiskt gör något för sin kommun och att det bara är att fortsätta så, inget är omöjligt och att det bara behövs en litten gnutta cayenne för att allt ska bli bra! EN UNDEBAR FRAMTIDSVERSTA – 2011.

Inga kommentarer

Tack för en sprakande, rolig och inspirerande Framtidsverkstad!

 

© Benoît Derrier / Framtidsboxen

Inga kommentarer

Framtidsboxen i Barnaministeriet Dokumentär

Processledare Emma Nilsson, Möjliggörare Inger Källgren Sawela och Förändingsagenterna Simon Hedlund och Amanda Holm.

Journalisten Martin Wadlund från radioprogrammet Barnaministeriet har under sommaren och hösten följt Framtidsboxen i Gävle och särskilt Förändingsagenterna Simon Hedlund och Amanda Holm och deras modgia politiker Inger Källgren Sawela. Här får vi bland annat höra hur arbetet med att ”skugga” en politiker går till och vad det är som är så fantastiskt bra med sommarjobbet som Förändringsagent. Processledare i Gävle 2011 var Emma Nilsson.

Här är programmet på UR:s hemsida: Barnaministeriet Dokumentär : Att skugga en politiker

 

 

 

Och missa heller inte bloggen ”Ung Gävleborg” som vi tipsat om tidigare – kan vara kul att kika på samtidigt.

Martin Wadlund in action under finalen.

 

 

 

Inga kommentarer