Arkiv för februari 2011

Framtidboxen, en aktör som påverkar företagen mest under 2011!

CSR i Praktiken har kartlagt vilka enskilda personer i näringslivet, den offentliga sektorn och frivilligsektorn som de tror kommer påverka företagen mest under 2011. Här är nummer 31-100 på listan, utan inbördes placering.

Maja och Framtidsboxen var med på listan och här följer motiveringen:

Unicefs tidigare ungdomsambassadör har gått från det abstrakta till det konkreta. Frankels idé Framtidsboxen är en metod som utgår från unga för att stimulera samhällsentreprenörskap i kommuner. Det är begåvat, det påverkar arbetslösheten, det stimulerar företagande. Frankel har framtiden som i en box.

Läs hela listan här!

Inga kommentarer

Mycket på G.

Som många kanske märkt är det mycket som händer runt om oss. I mellanöstern pågår en stark kamp för demokrati, Barack Obama höll ett fantastiskt och intressant tal förra veckan, Skolverket släppte en rapport som visade att skolornas arbete mot kränkande behandling är bristfälligt och Rädda Barnen släppte igår sin barnfattigdomsrapport som visar att klyftorna mellan rika och fattiga barn ökar i Sverige.

…och i denna världordning står Framtidsboxen. Det är en utmaning och en möjlighet.

Just nu är vi i processen att sätta igång årets Möjliggörar -och Förändringsprogram i 10 kommuner i Sverige som vill skapa mer levande och kreativa samhällen, där alla som arbetar, pluggar, söker jobb, är nyinflyttad osv. trivs, får möjlighet att nå sin fulla potential och har möjlighet att påverka samhället mot en hållbar utveckling. De samtal vi haft hittills med några av de kommuner som kommer delta 2011 indikerar på riktigt  intressanta uppdrag som på olika sätt kan främja ungt inflytande och socialt entreprenörskap. Mer om detta kommer vi skriva om när alla 10 kommuner är satta.

Gemensamt för Obamas tal, protesterna i mellanöstern, rapporterna från Skolverket och Rädda Barnen är de på olika sätt visar på vikten av att säkerställa och på allvar ta tillvara ungas rättigheter och intressen. Att aldrig glömma i stunde som dessa är att unga framför allt är NU, och inte bara framtiden.

Inga kommentarer