Arkiv för september 2010

Grymt bra TEDprat om hur inovativa ideér blir till

…Framtidsboxens koncept är helt rätt!

Inga kommentarer

Gemensamt skapar vi en Actionplan för framtidens Flen!

Idag var jag (Madde), Maja och Irja (som jobbade som processledare i Flen i somras) på besök i Flen för att leda möjliggörare och förändringsagenter framåt i arbetet med att skapa en actionplan för implenteringen av rapporten. Vi hade några utmaningar under dagen, strömmen gick – så vi improviserade och hade en lite av en mobil processledning.

Gänget i Flen har en enorm vilja att skapa ett bättre och mer levande Flen. Vi satte igång tankarna om vad som driver alla inblandade, vi jobbade med att få fram svar kring vilka förslag från rapporten vi skulle gå vidare med och vilka typer av dialoger Flen som kommun vill främja.

Det var intensivt, kul, utmanande och modigt!

Nu finns en tydligt actionplan för Flen. Uppdrag för vad som ska göras imorgon, denna månaden och detta året är klart och tydligt. Vi är allihop på rikigt god väg för riktig förändring!

Inga kommentarer

Förändringsagenterna i Ljusdal inspirerar!

Idag har jag varit och föreläst i Ljusdal och på en likabehandlingskonferens för årskurs 9 och 1 som arrangerades av bland annat Ungdomsrådet i Ljusdal, Det var en fullspäckad dag med inspiration, workshops, föreläsningar! Jag fick också möjligheten att träffa två av de Förändringsagenter som hade varit med på Framtidsboxen i Gävleborg. Förändringsagenterna håller just i denna stund på att starta en förening av jobba vidare utifrån med eras idéer, vi ser fram emot att höra mer om deras viktiga arbete med inflytande och förändra världen!

/Maja

Inga kommentarer

Nytt från Sala!

Kika på Salas förändringagenters roliga film om deras förslag och bild av hur det är att leva i Sala!¨

Inga kommentarer

Kom på ett av höstens bästa event för dig som vill förändra i din kommun!

Den 2 november bjuder Framtidsboxen till en inspirationsdag i Stockholm! Vi bjuder in till Framtidsverkstan för att  du ska få inspiration för att göra verklighet av sommarens program för att förändra din kommun.  Framtidsverkstan är ett forum för att både reflektera kring förändringsprogrammet samt för att inspireras av framgångexempel och få nya perspektiv på socialt entreprenörsskap. Det här kommer vara höstens gyllende tillfälle att bli förändringskompetent! Kom och dela med dig av lärdomar, tankar, ideér och succéer med andra möjliggörare och förändringsagenter!

Ladda ner inbjudan och preliminärt program här!

Inga kommentarer

Idag hände det vi väntat på hela sommaren

Liten rapport från förändringsagenternas Gävleborgturné.

Idag presenterade våra 17-åriga Förändringsagenter deras recept på hur vi kan bli ännu bättre på att driva den regionala utvecklingen. Premiären skedde på Landstingets nämnd för tillväxt och regional utveckling och politikerna var mycket positiva och engagerade – superkul!

- Rapporten andas optimism, gränslöshet och hopp, sa ordförande Kenneth Nilshem.

Snart kommer de till Tillväxtenheten, regionfullmäktige och dit du bjuder in dem!

Inga kommentarer

Framtidsboxen söker praktikant!

Framtidsboxen växer och fler Möjliggörare och förändringsagenter vill vara med på Framtidsboxens resa och skapa kreativare samhällen! Nu säker vi en praktikant från 1:a oktober, för mer info ladda hem foldern:

Framtidsboxen söker praktikant

Inga kommentarer

Några av våra modiga kommuner

Vilken kick off av höstens arbete med att göra verklighet av de förslag som förändringsagenterna tagit fram! Jag har idag varit i Strängnäs för att ta del av Peters, Madeleines, Oscars och Linneas presentation för Kommunstyrelsen. Det gick så himla bra! Det fanns ett stort intresse från alla att diskutera förslagen, vilket gjorde att man beslutade att också ta upp förslagen under nästa möte då alla fått möjlighet att läsa rapporten med noga.

Det känndes riktigt bra i båda mage och hjärta när vi lämnade efter en ca en timme (maxtiden var från början 20 min:)

Efter detta hade vi en brief och en spaning för att få bättre koll på nästa steg. Jag berättade lite om Framtidsboxen, Förändringsagenterna berättade om processen i somras och sina förslag. Efter detta gjorde vi en kort process kring vilka utmaningar och möjligheter vi ser under hösten. Det kändes riktigt bra för att sätta fingret på vad vi kan se upp med och utveckla. En utmaning var t.ex. att sätta igång en diskussion om att inflytande faktist är en maktfråga och en möjlighet är det stora intresset som alla som tagit del av rapporten visar.

Jag vill också säga välkommen till alla nya engagerade möjliggörare i Strängnäs! Det kändes riktigt bra och roligt att ha er med!

Samtidigt som detta pågick höll 8 förändringagenter sin presentation och en gruppprocess för 120 chefer i Katrineholms kommun. Syftet med gruppprocessen var att förändringsagenternas skulle leda cheferna igenom en diskussion kring deras förslag och chefernas egna reflektioner om integration och ledarskap. Jag pratade med Lovisa efter deras pass som var riktigt pepp efter att cheferna, precis som kommunstyrelsen i Strängnäs, var inspirerade och imponerade av deras presentation (Lovisa är kontaktperson för förändringsagenterna i Katrineholm). Nedan kan du se deras presentation, som också livestreamades! Katrineholm är en modig kommun i framkant.

Gissa om jag kännes mig pepp och sugen på att jobba med Framtidsboxen i höst!

/Madeleine

Inga kommentarer

Förändringsagenter i Katrineholm kan, vill och vågar!

Inga kommentarer