Arkiv för juni 2010

Summering av tisdagen.

Hej Alla!

Först vill vi säga vad roligt att det hela tiden läggs upp nya inlägg på bloggen, helt SUPER! Tyvärr har vi i Katrineholm inte hunnit riktigt med att lägga upp för var dag, men vi ska försöka att förbättra oss :) .

Vi vill tacka förändringsagenterna från Flen och Irja för att ni kom. Det var jätte roligt att träffa ännu ett helt grym gäng av helt sköna ungdomar som oss! Var riktigt roligt att få ta del av era idéer och tankar och dela med sig sina. Det var också riktigt skoj att köra övningar med er, och få skratta tillsammans.

Vi är glada att ni har haft det lika trevligt med oss, som vi med er! Vi önskar er lycka till med ert uppdrag och vi hoppas på att alla vi ska kunna tillföra något riktigt bra.

Ha det bäst Allesammans/ varmaste hälsningar Fardos, Nina och förändringsagenterna

Nedan kommer lite bilder från den dagen som vi tog.

Här går förändringsagenterna från Flen en runda och hälsar på oss.

 

Här ser vi glada Amanda, som tycker att det e skönt att det är sommar och värme :)

 

hhmm vad ska vi göra nu??

 

närkontakt i form av "pyramid"

 Hur ska man ta sig ur det här då?….

Bra där Herman, lite krångligt men det fixar du :) Super!

Budskap e viktigt och förmedla, det klarar Ranja! Inte varje dag som man har papparazi efter sig :)

Tack ännu en gång för en fin dag tillsammans!

 

Inga kommentarer

Framtidsworkshop i Flen

Framtidsworkshopen där förändringsagenterna och möjliggörarna fick mötas brakade loss med mingel där vi fick reda på allt från att Sandra var på Gröna Lund förra sommaren, Karina har katt, Anders drömde om golf i natt, Ida och Toms favoritfärg är blå, Fayeza favoritställe är hemma, Lars gillar trädgård och sport, Linnéas bästa sommarresa var i Brighton, Christoffer sitter vid datan på fritiden, Karins semestrar gärna i Asien, Björn är moderat, Ranya gillar rosa, Angelica gillar tecknade filmer och Hanna rider helst på fritiden.

Vi fortsatte dagen med att dela med oss, diskutera och drömma om hur Flen kan se ut om 10 år. Flera spännade tankar byttes och det skapades en bra dialog mot slutet där några av förändringsagenterna och möjliggörarna kom överens om att vi inte alltid behöver vara överens. En mycket bra tanke, för hur kan de bästa idéerna uppstå? Jo, genom att vi kommunicerar, vrider och vänder på våra tankar och tillåter oss att se saker från olika perspektiv. Vår dag var alltså mycket lyckad och nu har vi ett fantastiskt kollage att blicka tillbaka på när vi ska börja konkretisera alla våra idéer vi samlat på oss under veckans gång. Tack alla härliga förändringsagenter och alla positiva möjliggörare för denna dag! /Irja (processledare i Flen)

Anders, Linnéa och Karina

Karin, Björn, Angelica, Hanna och Sandra

Idéer, idéer, idéer

Collage arbete

Flen år 2020

Ingrid

               
             

Christoffer,Ida och Lars

Inga kommentarer

Futureworkshop i region Gävleborg!

Idag samlades 12 möjliggörare och 15 förändringsagenter i Bollnäs och hade en future-workshop. Vi förflyttades oss från 2010 till 2025 och kom fram med fantastiska idéer på hur region Gävleborg har blivit världens bästa region. Grupp 1 berättar om sina idéer bland annat världens bästa skola med reellt inflytande där läraryrket är ett statusyrke och man tar tillvara på unga som en resurs.

Grupp 2: Deras idéer handlade om att Region Gävleborg är kända för sitt samarbete med andra länder och regioner och hur man arbetar med integration för att ta tillvara på alla människor som resurser!

Även grupp 3 ville att region Gävleborg år 2025 skulle vara känt för sitt arbete med världens bästa skolor där. att följa artikel 12 i barnkonventionen och ge unga verkligt inflytande var även här en topp-prioritering. ”Hög på skolan” var ett uttryck som år 2025 kännetecknar region Gävleborgs skolor!

Grupp 4 var övertygade om att integration var nyckeln för att skapa världens bästa region. Genom att skapa en stor spirande kulturell mötesplats och satsa på miljön ville man att region skulle bli känd för allt unikt som finns här.

Grupp 5 trodde på engagemang som den rätta vägen. År 2025 ska det finnas ett ungdomsparlament som fungerar som ett utskott i den kommunala och regionala politiken.

Tack för en spännande och rolig dag!

Ps. Det är kul att förändra världen! ds.

Inga kommentarer

Halvtid på Förändringsprogrammet!

Idag har halva tiden av förändringsprogrammet gått. Våra 84 förändringsagenter, världens bästa projektledare och alla möjliggörare jobbar på för fullt för att ta sig an sina kommuner möjligheter och utmaningar. Just nu pågår ett intensivt arbete med idéutveckling på uppdragen. Om 7 arbetsdagar får vi äntligen resultaten levererade.

Förändringsagenter och möjliggörare i Region Gävleborg passar på att prata om uppdraget

Inga kommentarer

Framtiden blir dåtiden

Vi befinner oss i ett framtidens Sala 2020, där gemenskap, förståelse, inflytande, en god attmosfär och en inspirerande miljö råder! Hur gjorde vi för att komma dit!? Detta diskuterar idag 15 förändringsagenter och 7 möjliggörare under en Framtidsworkshop i nutiden.

Inga kommentarer

Besök av inflytande i praktiken

Gruppen I Sala fick idag besök av  Charlie Andersson och Niklas Hellstrand från Lobbygruppen. De berättade hur de dagligen jobbar för att få fram ett ungt perspektiv till makthavare i Sala för att påverka och utveckla staden. Samtalet gick om vem som har mest inflytande i världen och varför, vad politik är och hur viktigt det är att nätverka.  Om man ska kunna påverka behöver man yttra sig! säger Charlie. Vi planerar en ungdomssektion och vill ha er med! avslutar Niklas.

Inga kommentarer

Läs om oss!

http://salaallehanda.com/nyheter/sala/1.879134-de-sommarjobbar-for-ett-attraktivare-sala

Inga kommentarer

Framtidsworkshop i alla kommuner idag!

Idag genomförs en Framtidsworkshop i samtliga av Framtidsboxens kommuner. Kommunpolitiker och tjänstemän får möta Förändringsagenterna för att utforska nuläge, drömläge och hur vi tar oss från var vi är till där vi vill vara! 84 förändringsagenter och 51 Möjliggörare, det är power och perspektiv det! Jippi!

Resultaten kommer presenteras löpande på hemsidan.

Inga kommentarer

Flen och Katrineholms förändringsagenter möts!

Vilken dag!!! Vi från Flen lämnade idag vårt ”växthus” (vi har ungefär 29 grader varmt i våra lokaler) och tog oss till Katrineholm för att möta 15 fantastiska förändringsagenter. Jonas från Katrineholm välkomnade oss på stationen och guidade oss fram till de otroligt fina lokalerna de arbetar i. Det blev ett fint utbyte av energi, idéer och rekflektioner. Vi fick ta del av Ninas (processledare i K-holm) input om feedback, idégenerera på varandras uppdrag och såklart leka lite ihop;). Det hela avslutades med en ”mazunga” och fina reflektioner kring dagen. Jag som processledare var så stolt över var och en att jag nästan sprack påväg hem efter denna dag! Vi hade önskat vi kunde bjuda in förändringsagenterna från K-holm och resten av förändringsagenterna i de olika kommunerna till Flen… tyvärr är tiden kort… men… kanske nästa år?!

Kolla in några fina bilder från idag:

Tom och Ranya!!

Feedback trappan

 

 

Linnéa är såklart med!

 
 

Goa' Sandra

 
 
 
 
 
 
 
  
 

Söta Hanna

Inga kommentarer

Drömskolan

Framtidssol för ett av våra uppdrag

Förändringsagenternas bild av drömskolan är bl.a. en skola där det är ett större fokus på induviduell undervisning, öppna elevsammanslutningar, fler och bättre interaktiva verktyg för undervisning som skype och ipads – där bättre inlärning stimuleras genom fler lekar mellan elever och lärare och i mer kreativa lokaler.

….Eller hur skulle det se ut om skolan ersätts av ett något typ av chip laddad med den grundläggande kunskap man behöver, för att istället lägga allt krut på utmaningen och det verkliga lärandet mellan mötet mellan människor i Strängnäs, Sverige och i världen?

Drömskolan

Båda förslagen är super inressanta!  De kanska tydligt ger en bild av vad som saknar i den skola som förändringsagenterna har erfarenhet av. Idag är skolan i många fall en isolerad enhet och relativt avskilt från mycket annat som pågår i Sverige och i Världen, men jag hoppas och tror verkligen att förändringsprogrammet kan göra skillnad i Strängnäs!

Ps.Radio Sörmland var på besök idag, så se till att hålla utkik efter reportaget!

Inga kommentarer