Arkiv för kategori Trosa

Agentblogg: Christopher

På torsdagen jobbade vi med att slutföra och renskriva nästan alla idéer under förmiddagen sen hade vi lunch. Efter lunchen så gick vi ut och jobbade med hur man skulle kunna ha det roligaste mötet eftersom vi ska ha 4 mötet i höst! Det är ungefär lite vad vi har gjort idag jag tackar för mig hej!

//Christopher

Inga kommentarer

Tjena bloggen

Tredje dagen, här är B1 och B2.

Idag har vi redovisat våra idéer inför rektor-Dan, elev-Nelly, chef-Mats och it-Jocke det gick bra dom gillade våra idéer och gav oss mycket cred för vårt arbete. Vi har också jobbat med våra toppidéer som vi kommer gå vidare med i skolorna.
Det är det vi gjort idag ser fram emot morgondagen :)

Cha cha hörs imorrn!

//Marcus och Marcus

Inga kommentarer

Agentblogg: Sandra

Idag så har vi äntligen börjat jobba med förslagen som vi valde ut igår!

Det är fem förslag som vi valde ut och som vi har börjat jobba med. Det första som vi började utveckla tankar och idéer om är något som heter hemsidan, men som vi har döpt om till Schoolbook. Där kan man som elev komma åt allting som har med skolan att göra. Du kan t.ex. nå alla uppgifter i ett ämne. Läraren lägger ut uppgifterna på hemsidan oavsett om du gjort dom eller inte. Sedan är det upp till dig när och hur du ska göra dom. Dessutom så får du direktlänkar så du kan komma åt all fakta också. Att kunna se uppgifter i ett ämne är en av många möjligheter på hemsidan!
Dessutom så bjuder jag på fika! ;)
//Sandra
Min mumsiga kladdkaka

Inga kommentarer

Vi är igång!

Under måndagen genomgick Skolkontoret i Trosa en total förvandling. Nu är vi Förändringsagenter på plats och väggarna pimpades med post-it lappar, porträtt, en utställning av idéer, våra tankar om vad inflytande betyder och mycket mycket mer. Watch out!

Inga kommentarer

Kick-off för Uppdrag:implementering

Imorgon är det dags. Då drar Uppdrag:implementering igång i Trosa. Under en vecka ska fyra Förändringsagenter välja ut och spetsa till några av de idéer som togs fram i förra sommarens Förändringsprogram, samt göra en implementeringsplan för höstens arbete. Nu ska ord bli handling! Ungas inflytande i skolorna ska bli bättre, och det ska märkas!

I förra veckan träffades Förändringsagenterna för att lära känna varandra och bekanta sig med uppdraget. De fick bl.a. öva sig i att jobba som ett team genom att gemensamt rita en världskarta – utan att prata med varandra.

Följ oss, Christopher, Sandra, Marcus och Marcus, på bloggen i veckan!

 

Inga kommentarer

The final countdown!

Sista blogginlägget från Trosa blir ett gemensamt verk av tio Förändringsagenter och en processledare. Läs och njut!

”Det är synd att de här tre veckorna är slut, för vi har haft riktigt kul!” //Elin Strid Johansson

”Möjliggörarna bjöd på lunch på Fyren. Det var underbart.” //Daniel Lindblom

”Idag höll vi presentationen, och den gick precis som den skulle!” //Markus Biamont

”I skrivande stund sitter vi i solnedgången, proppmätta och lite solbrända. Vi har avslutningsgrillat hemma hos Erica och badat i hennes superfina pool! Jag har en liten känsla av separationsångest… Vi har umgåtts i 3 veckor och fått världens bästa kontakt med varandra. Jag hoppas verkligen vi håller kontakten med varandra… det gäller Andréa också.” //Emilia Narva

”Vi har haft superkul under varje dag i tre hela veckor men den här dagen har nog varit den bästa! Vi har umgåtts som ett gäng kompisar och firat vår succé. Jag hoppas också att vi verkligen kommer hålla kontakt i fortsättningen och ja, det gäller även Andréa!” //Erica Larsen

”Shit vilka veckor! Helt galna och helt fantastiska. Världens bästa sommarjobb!!!” //Emil Saade

”Härliga stunder med gött folk!” //Fellnert

”Fantastiskt jobb, med fantastiska människor – det kunde inte ha varit bättre!” //Oliwia Wadle

”Dagens höjdpunkter har varit tre; presentationen då Förändringsagenterna briljerade, gruppkramen i slutet av dagen och när jag fick ett handskrivet diplom!” //Andréa Råsberg

Inga kommentarer

Imorgon gäller det!

Idag har vi preppat och peppat inför morgondagens presentation inför Möjliggörarna! Både ambitionen och nervositeten är hög…

Men vi har också hunnit sprida lite kärlek…

…och firat framgången med glass! (Ännu en gång tagit ut glädjen i förskott, det här är ju faktiskt bara början…) Men ändå! 36 rykande färska rapporter kom just från tryckeriet, en film har lagts upp på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=wD0-_8bqbuE, och nu är det bara några timmar kvar till finalpresentationen.

Men vi har också hyllat våra misslyckanden… TADAAA!

Inga kommentarer

Hej bloggen!

Redan onsdag. Jösses amalia vad tiden går fort, det är nästan lite läskigt… men som vi alla vet så går ju tiden fort när man har roligt! Gårdagen spenderades åt rapportskrivning, filmskapande och presentationsförberedelser. Det blev en intensiv dag med tämligen hårt arbete för oss alla men det var det värt för if you snooze you loose ;)

Just nu är jag sjukt taggad inför presentationen på fredag och min magkänsla säger mig att den kommer bli GRYM!

Ha det bäst!

/Oliwia Wadle, Förändringsagent Trosa

Inga kommentarer

Reflektion från en Möjliggörare

I onsdags var jag tillsammans med ordförande i Humanistiska nämnden Helena Koch, utvecklingsledare Tor- Erik Lillsebbas och Claes-Urban Boström och träffade Trosas Förändringsagenter – 12 fantastiska ungdomar som enligt dem själva har världens roligaste sommarjobb.

Ungdomarna ska under tre veckor tillsammans med Andrea Råsberg från Framtidsboxen lösa ett uppdrag de fått av Humanistiska nämnden, detta ska sedan kunna implementeras i den ordinarie verksamheten. Under den första veckan har de lärt känna varandra och fått en introduktion i demokrati, skolan och kommunens verksamhet. Arbetet är nu inne i en visionsfas där de har problematiserat olika delar av skolans verksamhet.

Onsdagens aktivitet bestod bl.a. i att vi fyra Möjliggörare och Förändringsagenterna delades in i grupper för att tillsammans skapa en modell eller bild av vår framtida drömkommun. Vi skulle även skapa en slagfärdig vision utifrån detta. Det var en mycket bra och innehållsrik dag med många nya och spännande inputs, både för oss och ungdomarna. Fantastiskt bra och duktiga ungdomar.

Joakim Vollert, Möjliggörare i Trosa

Inga kommentarer

Första dagen på sista veckan

Idag var första dagen på den sista veckan, veckan då alla idéer ska sammanställas. Dagen började som vanligt med att vi checka in, och sedan började vi raskt med samarbetsövningen ”marshmallows”. Den går ut på att man ska bygga ett så högt torn som möjlig av 5 spagettistänger, ett snöre och sedan sätta en marshmallow på toppen.

Vi fortsatte sedan dagen med att konkretisera våra resterande idéer som vi inte hann med förra veckan, vi la även fram våra idéer för Tomtaklints nya rektor Dan, som gav oss feedback och det är vi tacksamma för. Och nu när alla idéer är konkretiserade så återstår bara de sista uppgifterna, att skriva rapporten, göra en film och planera inför mötet med möjliggörarna och humanisitiska nämnden.

//Markus, Förändringsagent i Trosa

Inga kommentarer